Workshops en lezingen

Ben je geïnteresseerd in het verkennen van de kracht van kruiden en hun impact op ons welzijn? Ik bied diverse workshops en lezingen aan die je meenemen op een boeiende ontdekkingsreis. Ontdek de geheimen van "Oer-kruiden", oude planten die al eeuwenlang worden gebruikt voor hun geneeskrachtige eigenschappen. Of maak een "Reis door ons lijf", waar we samen kijken hoe natuurlijke middelen ons kunnen ondersteunen in dagelijkse gezondheid en preventie. Speciaal voor vrouwen in de overgang bied ik de workshop "Kruiden als bondgenoten".

Deze lezingen en workshops zijn een uitstekende manier om meer te leren over de integratie van kruiden in je dagelijks leven en om bewuster om te gaan met je gezondheid.

Lezingen zijn te boeken, met prijzen op aanvraag. Neem contact op voor meer informatie en ontdek hoe je de kracht van de natuur in je leven kunt brengen!


Workshops in November 2024: Ontdek de Magie van Specerijen

Ben je klaar om je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen? Sluit je aan bij onze gezellige kruidenworkshop in november en leer hoe je je eigen unieke specerijenmengsels kunt creëren! In een sfeervolle setting, met een warm kopje koffie of thee en een lekkernij in de hand, duiken we samen in de wereld van pure kruiden zonder toevoegingen. Meer informatie over deze workshop ->


Agenda

De eerst volgende workshop is:

Workshops specerijen mengen

  • woensdagavond  6 november 2024 om 19:00 uur tot 21:30 uur
  • woensdagmiddag 13 november 2024 14:00 uur tot 16:30 uur
  • woensdagavond  20 november 2024 om 19:00 uur tot 21:30
  • woensdagmiddag 27 november 2024 om 14:00uur tot 16 :30

 

Lezing  “Een reis door ons Lijf”

  • woensdag 29 januari 2025 (Vrouwen van nu / Rottevalle)

“Oer-kruiden”

Een lezing, waarbij we dieper ingaan op de evolutie van de mens en zijn invloed op de plantenwereld. De relatie tussen mens en oerplanten is een fascinerend onderwerp, dat vaak over het hoofd wordt gezien.

Tijdens de lezing zullen we onder andere ingaan op de kruiden Heermoes, Klein Hoefblad, Weegbree en nog meer. Deze oerplanten hebben een rijke geschiedenis en spelen een belangrijke rol in de geneeskunde en voeding van vroeger en nu.

We zullen ontdekken hoe de mens door de eeuwen heen de plantenwereld heeft beïnvloed en hoe deze planten op hun beurt een stempel hebben gedrukt op de evolutie van de mensheid.

De symbiose tussen mens en oerplanten is een boeiend onderwerp dat ons veel kan leren over onze relatie met de natuur en het belang van het behoud van biodiversiteit..



“Een reis door ons lijf”

Stap in de wondere wereld van kruiden en maak een betoverende reis door je eigen lichaam tijdens mijn lezing met het thema "Een reis door je lijf". Tijdens deze bijzondere Lezing gaan  we ontdekken hoe kruiden zoals brandnetel, goudsbloem, hartgespan en vele anderen een unieke rol spelen in het reinigen, ontzuren en versterken van ons lichaam.

Brandnetel, een echte ontzuurder die het lichaam reinigt en vitaliseert. Goudsbloem, een milde reiniger die helpt bij het zuiveren van de huid en het bevorderen van de spijsvertering. Hartgespan, een krachtig hartenkruid dat zorgt voor balans en rust in ons hart en geest.

Tijdens deze boeiende reis door het lichaam, gezien vanuit het perspectief van kruiden, zullen we de helende krachten van de natuur ontdekken en leren hoe we ons lichaam op een natuurlijke en gezonde manier kunnen ondersteunen.

Laat je meevoeren door de magische wereld van kruiden en ontdek de kracht van de natuur voor je eigen gezondheid en welzijn.



Vrouwen in de overgang “kruiden als bondgenoten”

Ben jij een vrouw in de overgang en op zoek naar natuurlijke ondersteuning? Dan is mijn lezing met het thema "Vrouwen in de overgang, kruiden als bondgenoten" iets voor jou! Tijdens deze inspirerende lezing avond zullen we ontdekken hoe kruiden zoals salie, herderstasje, duizendblad en vrouwenmantel ware bondgenoten kunnen zijn in deze bijzondere fase van het leven.

Salie, een krachtig kruid dat bekend staat om zijn hormonale balancerende eigenschappen en het verminderen van opvliegers. Herderstasje, een ondersteunend kruid dat kan helpen bij het reguleren van de menstruatie en het verminderen van bloedingen. Duizendblad, een kruid dat bekend staat om zijn helende werking op de baarmoeder en het verminderen van krampen. Vrouwenmantel, een kruid dat kan helpen bij het reguleren van de cyclus en het verminderen van overmatig bloedverlies.

Tijdens deze lezing zullen we dieper ingaan op de geneeskrachtige eigenschappen van deze kruiden en hoe ze jou kunnen ondersteunen tijdens de overgang. Ontdek de helende kracht van de natuur en leer hoe je op een natuurlijke en holistische manier kunt omgaan met deze fase van verandering.

Laat je inspireren door de kracht van kruiden en ontdek hoe ze jou kunnen helpen om in balans te blijven tijdens de overgang.


.

Lezingen kunnen afzonderlijk geboekt worden, tarieven beschikbaar op verzoek. Voor meer informatie, neem gerust contact op en ontdek hoe je de kracht van de natuur in je eigen leven kunt integreren!

Orthomoleculair natuurgeneeskundige therapeut